Skip to content
Menu
0
Вашата количка е празна.

Протекторът се използва за защита на влагалището от развитие на гъбични и бактериали инфекции, при използване на изкусвтени и естествени водни басейни, като осигурява механична защита срещу проникването на вода и възпрепятства потенциалното развитие на инфекция.

По време на престоя във водата или плуване правилно поставеният вагинален протектор осигурява защита и не причинява дискомфортни усещания.

Преди използване за първи път е нужно протекторът да бъде предварително стерилизиран. Достатъчно е да го почистите с интимен гел или щадящ антибактериален сапун. Насапунисайте протектора за около 1 минута, след което изплакнете обилно с вода. 

Измии

Преди поставянето на протектора, измийте внимателно ръцете си. Той се сгъва по избран от вас начин и се поставя във влагалището.

Поставяне

За по – голямо удобство сгънете пръстеновидното ребро.

Kухото тяло се поставя във влагалището, където протекторът сам се разтваря и прилепва по стените му, като заема първоначалната си форма. Стоперът запечатва входа на влагалището отвън и възпрепятства цялостното навлизане на протектора в него.

При необходимост може да се използва лубрикант на водна основа.

Позициониране

При правилно поставяне, протекторът не трябва да се движи свободно в нито една посока и не трябва да го усещате.  Ако не се получи от първия път, не се притеснявайте. На повечето жени им отнемат 1 – 2 опита да свикнат напълно с новия начин на защита. Важно е да сте настанени удобно и да сте в отпуснато положение. С малко практика ще можете да го поставите и извадите не само у дома, но и в обществена баня/тоалетна. Той може да бъде поставен в легнало, седнало, клекнало или изправено положение.

ИЗВАЖДАНЕ НА ВАГИНАЛНИЯ ПРОТЕКТОР

За да извадите ViProtect заемете удобна позиция – изправени, клекнали, седнали или легнали. Отпуснете коремните си мускули. Избутайте надолу протектора с тазовите си мускули. Хванете с пръсти стопера и издърпайте леко навън дъното на протектора. Внимателно извадете цялия протектор. Можете да използвате пръст и леко да се натисне стената на ствола. Така ще освободите вакуума между протектора и вагиналната стена.

Изваждане

ПОЧИСТВАНЕ

Освен редовното почистване преди и след всяко използване, можете да дeзинфекцирате ViProtect, като го потопите напълно във вряща вода (100 градуса) за 2-3 минути.

Забележка: Не трябва да докосва дъното на съда, в който потапяте протектора, тъй като е възможно да се разтопи или деформира. Не оставяйте без надзор.

Мерки за безопасна употреба

Винаги измивайте внимателно ръцете си със сапун преди употребата на ViProtect

Не се препоръчва да изваждате или намествате протектора по време на престоя във водата.

ViProtect е продукт, предназначен за лична употреба. Не предоставяйте вашия протектор на други жени.

Не се препоръчва да се излага на пряка слънчева светлина за дълго време, както и да се замразява.

При каквото и да е деформиране, скъсване или изменение на първоначалната форма и цялост на протектора не е желателно да се използва, като се препоръчва да се замени с нов.

ViProtect може да наруши целостта на химена, ако все още не сте полово активни. По тази причина не се препоръчва употреба на протектора преди първия полов акт.

Не се препоръчва ViProtect по време на месечното менструално кървене. Продуктът не е съвместим с използването на тампони. 

След раждане и следоперативни състояния не се препоръчва употребата на ViProtect, до пълното възстановяване или при трайни физиологични промени след операции. В случай, че попадате в тази категория, консултирайте се с Вашия наблюдаващ лекар. 

Как се използва